درباره نشریه

مجله مهندسی دانشگاه فردوسی مشهد در سال 1368 برای انتشار مقالات مهندسی فنی به زبان فارسی تاسیس شد. مجله مهندسی که در سال 1388 توسط وزارت علوم تحقیقات و فناوری تأیید شده است ، مقالاتی را در پنج رشته مهندسی به چاپ می رسانید ، یعنی: مهندسی عمران فردوسی ، مجله علوم کاربردی و محاسباتی در مکانیک ، مجله مهندسی متالورژی و مواد ، مجله جداسازی و پدیده های انتقال و مجله سیستم ها و سیگنال های الکتریکی. از آن زمان ، نشریه مهندسی عمران فردوسی سالی دو بار در یک جلد منتشر می شد که به دلیل افزایش تعداد مقالات ارسالی ، هیئت تحریریه مجله تصمیم گرفت تا با انتشار هر سه ماه یک بار ، مجله را منتشر  کند. نویسندگان باید حداکثر شش ماه پس از ارسال مقاله از انتشار مقاله خود مطلع شوند. مقالات اکنون می توانند از طریق پورتال مجله به نشانی https://civil-ferdowsi.um.ac.ir/ ارسال شوند.

تاریخچه نشریه:

مطابق با مصوبه شماره 3/11/859 وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری، مجلات پژوهشی کشور باید تخصصی باشند. بر این اساس ، مجله دانشکده مهندسی توافق نامه ای را برای انتشار پنج مجله حرفه ای در زمینه های مهندسی عمران و محیط زیست ، مکانیک ، مواد و متالورژی ، شیمی و برق دریافت کرد و لذا مجله مهندسی عمران فردوسی (JCE) توسط گروه مهندسی عمران ، دانشگاه فردوسی مشهد ، ایران تاسیس شد. این نشریه در هر سال چهار بار منتشر می شود و مقالات آن به دو صورت آنلاین و بصورت چاپی در دسترس خوانندگان قرار می گیرند. به منظور تسهیل دریافت و بررسی مقالات ارسالی، از نویسندگان دعوت می شود مقالات خود را از طریق وب سایت نشریه به صورت آنلاین ارسال کنند.

شماره مجوز صادر شده از وزارت علوم تحقیقات و فناوری

شماره نامه مجوز: 148426
مورخ 90/8/4

روند داوری

تمام مکاتبات در این نشریه به صورت محرمانه انجام می گردد. لازم به ذکر است که داوران، مقاله را بدون نام نویسندگان دریافت می نمایند و نویسندگان هم تنها از نظرات داوران مطلع خواهند شد و نه اسامی آنها. (دوسر کور)

سیاست دسترسی آزاد

نشریه «مهندسی عمران فردوسی » به صاحب امتیازی دانشگاه فردوسی مشهد؛ به‌طور کامل الزامات انتشار دسترسی آزاد را طبق Attribution 4.0 International (CC BY 4.0)  رعایت می‌کند. شما اجازه دارید مقالات منتشر شده در این نشریه را نسخه‌برداری کرده یا به اشتراک بگذارید؛ مادامی که به آن‌ به‌درستی استناد شود.

سیاستهای حفظ دیجیتال مقالات:

آرشیو وب سایت نشریه

تمام مقالات نشریه به دو روش آرشیو می‌شوند: نسخه پی دی اف تمام مقالات در وب سایت نشریه به‌صورت آنلاین و در دسترس خوانندگان است. نسخه پشتیبان مقالات در کامپیوتر دفتر نشریه نگهداری می‌شود. درصورت بروز مشکل در وب سایت نشریه و از بین رفتن اطلاعات مقالات، هر یک از مقالات در فاصله زمانی کمتر از 36-24 ساعت مجددا به صورت آنلاین در وب سایت نشریه منتشر خواهد شد.

پایگاههای نمایهکننده

اطلاعات اصلی و چکیده مقالات منتشر شده در نشریه مهندسی عمران فردوسی در چندین پایگاه نمایه‌سازی می‌شوند. همچنین علاوه بر اطلاعات اصلی، نسخه پی دی اف تمام مقالات، در پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)آرشیو می‌شود.

بایگانی شخصی

کلیه نویسندگان می‌توانند مقالات خود را بلافاصله پس از انتشار در وب سایت نشریه، در سیستم شخصی یا وب سایت موسسه خود آرشیو کنند.

قوانین کپی رایت
تحت مجوز دسترسی آزاد ، نویسندگان مالکیت حق چاپ را برای محتوای خود حفظ می کنند ، اما به هر کسی اجازه می دهند محتوای خود را بارگیری، استفاده مجدد،  چاپ مجدد، اصلاح، توزیع و/ یا کپی کند ، به شرط اینکه نویسندگان اصلی و منبع به درستی ذکر شده باشند.

هزینه چاپ مقاله در نشریه

نشریه مهندسی عمران فردوسی برای بررسی اولیه مقالات هیچ وجهی از نویسندگان دریافت نمی‌کند. اما مقالاتی که پس از طی کردن فرآیند داوری مورد پذیرش قرار بگیرند باید مبلغ دو میلیون (2000000) ریال  بابت هزینه‌های ویراستاری و چاپ مقالات پرداخت نمایند.

سیستم مشابهتیاب مقالات علمی

نشریه مهندسی عمران فردوسی به‌منظور جلوگیری از سرقت علمی، برای مشابهت‌یابی مقالات فارسی از سامانه مشابه‌یاب متون علمی همیاب (ویژه مقالات فارسی) و برای مشابهت‌یابی چکیده انگلیسی مقالات از  iThenticate استفاده می‌کند. همه مقالات قبل از ارسال به داوری مشابهت‌یابی می‌شوند.

بیانیه محرمانگی
نام‌ها و آدرس‌ ایمیل‌های وارد شده در سایت نشریه، منحصراً برای اهداف نشریه استفاده می‌شود و برای قسمت‌های دیگر قابل دسترسی نیست و در دسترس هیچ شخص و یا سازمان دیگری قرار نخواهد گرفت.